Видинската болница получи 2 супер уреда за дезинфекция

Автоматизирани уреди за дезинфекция от най-висок клас получи дарение днес болницата във Видин от кампанията „България за лекарите“. Двата автоматизирани уреди за дезинфекция с висок клас на интензитет на UV-C лъчение са марка „PHILIPS”, модел „TERMINATOR 2020”, и с тях ще се дезинфекцира болницата в условията на епидемия от COVID-19.

Дарението пристига с посредничеството на адвокат Милена Миланова, и е второ дарение за болницата във Видин от Кампания „България за лекарите“. Организирано е от Десислава Олованова, Сибина Григорова и Кръстина Стефанова, които, след отправена от Милена Миланова молба към тях, пращат – голяма и малка UV-лампи. Голямата е прадназначена за помещенията на медицинското заведение, като за 20 минути унищожава всички бактерии и вируси на площ от 400 кв. метра. Малката ще бъде инсталирана в една от линейките, която ще се ползва за пациенти със съмнение за заразно заболяване. Дезинфекция с тях ще се прави и на линейките, каза при предоставяне на дарението Милена Миланова. Дарението беше прието от прокуриста на болницата д-р Ивет Найденова, която обяви ,че още днес. новите уреди влизат в употреба. „ Тази техника ще послужи спешно и веднага я включваме в работа за дезинфекция на болницата. Започваме още от днес, етаж по етаж, отделение след отделение да извършваме допълнителна дезинфекция с двата уреда. С тяхното мощно антивирусно, антибактериално действие ще осъществим дезинфекция на всички помещения, коридори и повърхности в болницат, каза още Найденова.
Първото дарение на кампанията „България на лекарите” е било предоставено на Отделението по Хирургия при МБАЛ „Света Петка“. То включваше медицински гащеризони от най-висок клас „Дюпон“ и предпазни маски.
До дни във Видин се очаква да пристигне и моблиният рентген, който министерството на здравеопазването предоставя на лечебното заведение, допълни прокуристът Ивета Найденова.

Източник: https://www.monitor.bg/