Тихата светлина на акустичните осветителни тела.

Осветителната индустрия продължава стремително да се развива. Днес ролята на едно осветително тяло далеч не приключва с това да освети пространството по оптимален и стилен начин.

 

Една от все по-утвърждаващи се тенденции в осветителната индустрия днес е тази на акустичните осветителни тела – комбинация от стил, качествена, щадяща светлина и по-тиха околна среда.

 

Какво са акустичните осветителни тела? Съвсем скоро ще откриете богато разнообразие от акустични осветителни тела в нашия онлайн магазин. 

 

Концепцията за акустични осветителни тела обединява два от най-въздействащите на човешкото благосъстояние елементи – светлина и звук. Акустичните осветителни тела ни позволяват да подобрим пространствата, които обитаваме, като контролираме нивото на светлина и шумово замърсяване. 

 

Акустичните осветителни тела са изработени от акустични PET панели, които улавят звуковите вълни и предотвратяват отразяването им и натрупването на нежелан шум. 

 

Акустичните осветителни тела обединяват стилен и модерен дизайн с висока функционалност.

 

Целта на акустичните осветителни тела е да надградят осветителната индустрия, като лишат светлината от ненужни отблясъци, подобрят естетиката на едно осветително тяло и ограничат нежелания шум в пространството, което осветяват. Това е от особена важност за среди, изискващи висока концентрация.

 

Къде се използват акустичните осветителни тела?

 

Акустичните осветителни тела са подходящи за всеки вид пространство, което желаете да превърнете в значително по-тихо, стилно и добре осветено. 

Акустичните осветителни тела намират приложение в пространства с висока натовареност и шумово замърсяване, внасяйки в тях по-тиха атмосфера, без да компенсират с качеството на дизайна.Ползите на акустичните осветителни тела се усещат най-силно във високонатоварени пространства като офиси, конферентни зали, училищни стаи, пространства с високи тавани или такива в близост до други шумни места.

 

Най-често акустичните осветителни тела обогатяват следните пространства: 

 

  • Офисни сгради
   Акустичните осветителни тела значително увеличават концентрацията в работни пространства, като предоставят светлина без отразяване и попиват излишния шум, създаден от високата натовареност и интензитет на работа. Освен това създават приятна и предразполагаща атмосфера с модерен и стилен дизайн.  

  • Хотелиерска индустрия
   Акустичното осветление е от основно значение за успеха на хотелиерската индустрия. Чрез него хотели, ресторанти и почивни станции създават предразполагаща и отпускаща атмосфера за посетителите си, подсилена от правилната светлина и акустика. 

  • У дома

Акустичните осветителни тела могат да допринесат за уюта и функционалността на едно домашно пространство, създавайки комфорт и спокойствие чрез светлина и намаляване на ненужния шум. 

 

Ползите на акустичните осветителни тела. 

 

Акустичните осветителни тела обединяват ползи, свързани със светлина, звук и дизайн.


 

Ползите на акустичните осветителни тела значително надминават предоставянето на качествена светлина. 

  • Без отблясъци
   PET панелите, от които се изработват акустичните осветителни тела, предотвратяват нежелани отблясъци и отразяване на светлината и предоставят допълнителен контрол на светлината в едно помещение. 

  • По-малко шум
   Основното качество на акустичните осветителни тела е поглъщането на нежелания шум. Това предпазва психическото ни здраве, слуха ни и ни помага да общуваме един с друг по-пълноценно и успешно. 

  • По-добра продуктивност
   И двете споменати ползи са свързани с по-добра продуктивност и концентрация. Точно това прави акустичните тела предпочитан избор за офиси и учебни заведения. 

  • Естетика и стил
   Акустичните осветителни тела идват с модерен и стилен дизайн. Това ги прави естетически изпипано решение за всеки вид пространство и им придава адаптивност в зависимост от нуждите на помещението. Така помагат и за постигане и засилване на желаната атмосфера.

  • Екосъобразност
   Много от акустичните осветителни тела са изработени от екосъобразни материали – често от рециклирани PET бутилки. 

Акустичните осветителни тела вече се установяват като предпочитан избор в редица сектори поради утвърдените им предимства и ползи. Комбинацията от функционалност, модерен дизайн и ползи, надминаващи стилното осветление на едно пространство, прави акустичните осветителни тела подходящ избор за всяко пространство и цел. 

 

Съвсем скоро ще откриете богато разнообразие от акустични осветителни тела в нашия онлайн магазин. Свържете се с нашия екип още сега и ще Ви помогнем да изберете подходящото осветително тяло за нуждите на Вашия обект.